Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις και τον σημερινό ανασχηματισμό της Κυβέρνησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε δύσκολες ώρες για την χώρα αναλάβαμε την ευθύνη με την ψήφο του Ελληνικού λαού πριν 18 μήνες να εργαστούμε για να αποτρέψουμε κατ΄ αρχήν τα χειρότερα που θα ήταν μια προδιαγεγραμμένη χρεοκοπία.
Έστω με καθυστερήσεις και λάθη υπό την ασφυκτική πίεση των περιστάσεων, κρατήσαμε την Ελλάδα ζωντανή, χάριν και στις μεγάλες θυσίες του λαού.
Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών και την αναγκαιότητα πανεθνικής συστράτευσης για την έξοδο από την κρίση, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επεδίωξε όχι με λόγια, αλλά με πράξεις συναίνεση και συνεννόηση και από τα άλλα Κόμματα και πρωτίστως από την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή «σκόνταψε» σε μικροκομματικά συμφέροντα.
Η Κυβερνητική πλειοψηφία προχωράει, αναγκαστικά μόνη της, με γρήγορα και αποφασιστικά βήματα για να οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από την κρίση.
Το νέο Κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μου έκανε την τιμή να με περιλάβει εκ νέου, δίνει περισσότερη ώθηση και δύναμη για την επίτευξη των στόχων.
Συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια δίνοντας πλέον προοπτικές στο λαό που έχει ταλαιπωρηθεί από την κρίση αλλά και τα δυσάρεστα αλλά δυστυχώς αναγκαία μέτρα που ελήφθησαν.
Αυτές τις ώρες είναι σε εξέλιξη μια κρίσιμη διαπραγμάτευση, όχι μόνο για την κάλυψη άμεσων δανειακών αναγκών της χώρας, αλλά για την βιώσιμη ρύθμιση του χρέους της. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς πλέον και με τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση αναγνωρίζεται διεθνώς πως το θέμα του χρέους δεν είναι μόνο Ελληνικό αλλά συνολικό και πως αν δεν βοηθηθεί η Ελλάδα να βρει μια συνολική βιώσιμη ρύθμιση για το χρέος, τότε θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα και στην Ευρωζώνη και σε χώρες εκτός Ευρώπης.
Υπάρχει προοπτική, χρειάζεται όμως σκληρή και εντατική δουλειά για να αφήσει η χώρα όσα την οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση.
Από την πλευρά μου συνεχίζω την δουλειά που ξεκίνησα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ΥΠΕΚΑ, έχοντας ήδη δρομολογήσει σημαντικά θέματα, όπως ο νέος τρόπος έκδοσης αδειών, τα νέα χωροταξικά των 12 Περιφερειών της χώρας, τον νέο ΓΟΚ (Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό), τον καθορισμό των Αρχιτεκτονικών μορφολογικών στοιχείων για κάθε Καλλικρατικό Δήμο κ.α.».